top of page

TARINATEATTERI

Tarinateatteri on improvisaatioon pohjautuva draamallisen esittämisen erityinen muoto. Tarinateatterissa esityksen käsikirjoittajana on yleisö. Tarinateatteri on luonteeltaan spontaania ja vuorovaikutteista teatteria. Katsojat kertovat ohjaajan avustuksella tarinoita tai tuokiokuvia omasta elämästään, jonka jälkeen näyttelijät tekevät kerrotun näkyväksi kertojalle ja yleisölle. Tarinateatteri sopii monenlaisten yksittäisten teemojen, yhteisöllisten ilmiöiden kuin prosessienkin tutkimiseen. 

Teatteriryhmämme tekee avoimia- ja tilausesityksiä. Tarjoamme tarinateatteriesityksiä yrityksille, yhteisöille, yhdistyksille, kouluille, yksityisille henkilöille ja erilaisiin tapahtumiin. Tarinateatteri sopii niin koulutus- ja kehitystilaisuuksiin kuin yksityisjuhliin. Voit tilata kauttani tarinateatteriesityksen osaksi yhteisösi koulutus- tai kehittämistilaisuutta. 

Olen toiminut esiintyvässä tarinateatteriryhmässä vuodesta 2006. Ryhmämme koostuu lähinnä sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisista, joilla on psykoterapia- ja psykodraamaosaamista sekä luovan ilmaisun, teatterialan ja musiikin osaamista. Yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Ensi- ja turvakotien liitto, Laurea Amk, Dazzle Oy, Helsingin kaupungin vanhustenpalvelut, Helsingin kaupungin ryhmätoiminta ja toiminnallinen työ, Nuorisoasuntoliitto, Elävä kirjasto, Helsingin Diakonissalaitos.

 

Tilaajan kommentti:

 

"Olen tutustunut Mosaiikkiteatterin kautta tarinateatteriin ja sen voimaan koota kokemuksia ja jakaa niitä ryhmässä. Aivan huikea kokemus! Vaikuttavaa, yllättävää, koskettavaa ja ilahduttavaa. Suosittelen! Ryhmä oli lämmin, luottamusta herättävä, tarkkahuomioinen ja innostava. Heille oli helppo ilmaista sitä, mitä on välillä vaikea pukea sanoiksi"

Teen nykyisin yhteistyötä Tarinateatteri Silta-kollektiivin kanssa:

Tarinateatteri Silta

bottom of page